SPF – este abrevierea cuvântului englezesc „Sun Protection Factor” (factor de protecţie solară). Nivelul SPF caracterizează capacitatea produsului de a proteja pielea de radiaţia (ultravioletă) solară. Factorul de protecţie solară este măsurat în energia solară capabilă să provoace o arsură a pielii. La alegerea produsului este necesar de luat în consideraţie nivelul de sensibilitate a pielii Dumneavoastră. Adică, în cazul când veţi folosi un produs cu un SPF înalt, pielea Dumneavoastră va fi mult mai rezistentă la arsurile solare, spre deosebire de un produs cu SPF mic.

Razele UVA şi UVB – sunt două tipuri diferite de raze solare. Razele UVA pătrund adânc în piele şi cauzează fototraumarea şi fotoîmbătrânirea pielii. Razele UVB provoacă arsuri solare şi reprezintă una din cele mai frecvente cauze a apariţiei cancerului de piele.

Şi da şi nu. Da, pentru că produsul cu SPF 30 asigură o protecţie dublă împotriva razelor UVB, spre deosebire de cel cu SPF 15. Nu, pentru că el nu măreşte perioada de timp, în decursul căruia pielea este protejată de razele UVA, care provoacă fototraumarea şi fotoîmbătrânirea pielii. Produsele cu un SPF înalt sunt folosite pentru a proteja pielea de arsurile solare, dar ele nu extind perioada de timp permisă pentru expunerea la soare.

Nu, aceşti indici nu se sumează. Dacă veţi folosi două produse cu SPF 15, veţi avea o protecţie cu un SPF 15. Reţineţi, că produsele cu protecţie solară trebuie aplicate din abundenţă pentru a asigura protecţia indicată pe ele.

Nu, nivelul vitaminei D se menţine lejer cu ajutorul unei alimentaţii echilibrate şi cu o expunere minimă la soare. Produsele cu protecţie solară nu influenţează asupra vitaminelor din organism.

Cea mai bună metodă de protecţie este de a limita cât mai mult posibil timpul de expunere la soare. Dacă aceasta este inevitabil, aplicaţi zilnic produse pentru îngrijirea pielii cu SPF 15 şi mai mult, nu îmbrăcaţi haine din materiale cu împletirea rară a firelor, purtaţi pălărie cu boruri ce acoperă faţa şi gâtul, şi ochelari de soare pentru a proteja ochii şi zona din jurul lor, şi pentru a diminua riscul acţiunii radiaţiei solare.

 Urmaţi întotdeauna instrucţiunile indicate de către producătorul produsului. Cel mai frecvent se întâlnesc următoarele instrucţiuni: aplicaţi abundent crema pe pielea uscată cu 15-30 de minute înainte de expunerea la soare, lăsaţi produsul să se absoarbă. Aplicaţi crema mai ales în zonele feţei, mâinilor, umerilor şi urechilor. Aplicaţi crema din abundenţă pe părţile corpului care nu sunt acoperite de haine. Folosiţi crema cu factor de protecţie solară înainte de aplicarea machiajului sau a repelentului. Nu economisiţi! Aplicaţi crema cu factor de protecţie solară din abundenţă pe corp.Pentru protejarea feţei, gâtului, mâinilor şi a picioarelor este necesar de turna o uncie (o palmă plină) de cremă.Pentru un rezultat optim, crema cu protecţie solară trebuie aplicată repetat la fiecare 1-3 ore; după băile de apă sau după o transpiraţie abundentă cantitatea de cremă aplicată trebuie mărită. Atrageţi atenţia că produsele cu factor de protecţie solară parţial se şterg în urma folosirii prosopului. 

Acţiunea razelor solare şi a vântului poate duce la evaporarea stratului de umiditate, din care cauză pielea Dumneavoastră poate deveni mai uscată. Pentru a evita acest lucru este necesar de a menţine un nivel destul de înalt de hidratare a pielii. În aceasta vă poate ajuta Gelul răcoritor şi regenerator după plajă, în componenţa căruia intră extracte vegetale care au un efect emolient asupra pielii. Gelul se absoarbe uşor, dăruind pielii umiditatea necesară, oferă hidratare, catifelare şi prospeţime.


©2024 Mary Kay Inc.